fbpx

user drop down menu disappeared

Theme and Plugin Support

user drop down menu disappeared Resolved

Viewing 20 reply threads
  • Author
    Posts
    • #116411
      Criss
      Participant

      The top right user drop down menu isn’t working anymore after latest update. Please advice

    • #116495

      Hello,

      Thank you for reaching out to us.

      Can you explain the issue that you are facing with the help of some screenshot/ video clip so that we can guide you more efficiently.

    • #116529
      Criss
      Participant

      very simple, this menu doesn’t work anymore… no action on click

      Attachments:
    • #116543
      Criss
      Participant

      I actually think that the new updated has spoiled many things….

      by the way, I just read that others are having the same issues. So I guess you must release a new update with all the right fixes. 🙂

      Attachments:
    • #116587

      As per your 1st screenshot this is working at our end as you can see here (https://prnt.sc/107hvo7)

      As per the 2nd screenshot shared all the tabs, drop down are working, and no overlapping text are visible at our end as you can see here https://www.loom.com/share/339127785f814900be28f916086aef01

      Regarding the other issue that you are referring our team is already working on it and you can track it from here (https://github.com/wcmarketplace/dc-woocommerce-multi-vendor/issues/706 )

      Kindly let us know if you need any further assistance.

    • #116621
      Criss
      Participant

      yeah of course it’s working at your end, you probably have a default theme with nothing else than WCMP. This is not easy to debug and has come out with the last update (and I’m not the only one having it). I think you should do some more research into it… while I’m doing my research 🙂

      • #116622
        Criss
        Participant

        ok, you are lucky because I found the culprit.
        I had disabled all Woocommerce bloat by using a filter.

        /** Disable Woo Admin dashboard **/
        add_filter( 'woocommerce_admin_disabled', '__return_true' );
        Copy

        which obviously also disables some WCMP dashboard.

        As you might know, Woo extra admin dahsboards are responsible for slowing backends very much. Plus they are obtrusive and useless, therefore lots of people disable them (also using this plugin). So, do you think you can offer a work around so that we can still have Woo Admin disabled and a working WCMP ?

    • #116670

      Our team is looking to it and will update you.

    • #116688
      Criss
      Participant

      …I’m not sure that was the cause… because today WCMP dashboard tabs/menus are still not working…
      and actually even my backed’s Woo dashboards are not showing

      • #116689
        Criss
        Participant

        correction: WOO working in my backend but WCMP still not. Looking forward to your investigation.

    • #116768

      Hello,

      Disable woocommerce bloat plugin is not compatible with WCMp so it requires custom research and a good amount of custom coding at your end to make it compatible with WCMp.

      Kindly let us know if you need any further assistance.

    • #116797
      Criss
      Participant

      I thank you for your investigation but I don’t think you have grabbed the issue here: WCMP is not working anymore, with or without Woocommerce bloat. Let me know if you need to login and check for yourself.

    • #116830

      Hello,

      All the drop down and tabs are working fine at our end as you can see here https://prnt.sc/107hvo7 https://www.loom.com/share/339127785f814900be28f916086aef01

      May I know if you have checked marketplace plugin with WooCommerce and standard theme (storefront/twenty). Please deactivate all your plugin, except WooCommerce and WCMp + addon. You can then check the flow. If everything is working fine, in order to detect which plugin is causing conflict- please activate each plugin consecutively and check the flow.
      Similarly, for theme conflict- please deactivate the current theme and check with standard WooCommerce theme (storefront/twenty) It is suggested to please perform these tests on your staging website and keep us posted with the outcome.

    • #116843
      Criss
      Participant

      Unfortunately I don’t have a staging website and I cannot switch theme either because my site will break and I’ll have to do the full backup restore procedure all over again. WCMP is intertwined with my theme at deep level and the conflict can only be with Woocommerce (in any file, so very hard to debug) and has just come after the update. There must be another way of discovering the issue.

      • #116845
        Criss
        Participant

        …as a matter of fact, now every single link from WCMP takes to 404

    • #116897

      Hello,

      Kindly create a staging clone site and recreate the issue at your end and and test it with default themes.
      If you still face the same issue then kindly share the admin and vendor access (staging site) and FTP access. While sharing the access, please mark the reply as private.

    • #116913
      Criss
      Participant

      As I explained before, I cannot recreate the issue by switching theme neither create a staging site because I have not enough disk space left on my server. If I share my credentials you would just go and activate a default theme, which will break and you will leave me with a broken site… so this procedure won’t do.
      The 404 broken links occured as soon as I deactivated Woocommerce, so any further test will just get worse. I have informed my theme’s authors about it, but I don’t know if they’ll be able to replicate it as well.

    • #116961

      Sorry to hear this.
      However, in order to test the conflict of the plugin we need to change the theme to default theme. Testing / debugging cannot be done on any customized theme. So for that we will need the staging site.

    • #116979
      Criss
      Participant

      {don’t know why all forum notification emails go into spam}
      I will set the staging site but it won’t be quick because I’m working on other issues. Will contact you again when ready.

    • #116988

      Sure, kindly keep us posted.

    • #117059
      Criss
      Participant

      Hello guys, I have nailed the problem. Listen carefully:
      Some time ago (I cannot find the old post) I asked you support because my drop-down menu was not showing. So you suggested this code

      // login drowpdown, missing
      if(!defined('WCMP_UNLOAD_BOOTSTRAP_LIB')){
      define('WCMP_UNLOAD_BOOTSTRAP_LIB', true);
      }
      Copy

      and the menu appeared.

      Now, somehow we have the opposite situation, because the drop-down menu (and the tabs) are not showing again. But the problem is that very code above. If I remove it, the menus appear again.

      So the question is: have you done some work regarding that issue at your end? I need to understand this weird behaviour.

    • #117119

      Hello,

      In our previous version of WCMp we used the old version of bootstrap which had many drawbacks. Now in our latest version we are using the latest version of bootstrap (version 4.6) and that is why even without adding the above mentioned code its working fine.

    • #117166
      Criss
      Participant

      Thank you very much for the explanation, which has cleared all doubts. 🙂

    • #117211

      Thank you for the update. We are closing the ticket now. In case any issue arises kindly raise a new ticket.

Viewing 20 reply threads

The topic ‘user drop down menu disappeared’ is closed to new replies.

Buy all Marketplace addons together, check out our Bundle

Buy at Slashed Price